Sonnerupgaard Gods - Overdådigt ladebryllup

Sonnerupgaard Gods

/

Slotte & Gårde

Det perfekte ladebryllup eller et herskabeligt selskab i hjemlige rammer? Hos Sonnerupgaard Gods har I mulighed for at vælge imellem fire unikke festlokaler, der på hver deres måde skaber den rette stemning til lige præcis den fest, I ønsker. Uanset hvad I vælger, emmer godset af magisk stemning fra de gamle bygninger, der har fået et moderne brush-up. Snup en drink eller en gåtur i de omkringliggende parker eller nyd udsigten af solen der går ned over de Sjællandske marker.

Antal personer: 0 - 100
Find os her
Faciliteter
Catering via lokation
Mulighed for overnatning
Have & Terrasse

Sonnerupgaard Gods

Drømmer I om et moderne bryllup i landlige omgivelser? Så er Sonnerupgaard Gods i Hvalsø måske stedet for jer.
Vi har mødt selskabskoordinator Signe Månsson til en snak om godsets historie, tankerne bag lokalerne og om popularitet og insta-venlighed.

Foto: Jonas Schmidt. Godsets smukke gamle lade, der er klædt på til fest.

Foto: Jonas Schmidt. Godsets smukke gamle lade, der er klædt på til fest.

4 historiske lokaler med et moderne touch

Når sommersolen skinner ind ad den store lades buede vinduer, opstår der en helt særlig magi på Sonnerupgaard Gods. For det er altså noget særligt at holde fest i en gammel korn- og maskinlade fra 1800-tallet, som er pyntet helt op til det høje loft. Om det særlige skyldes stedets gamle sjæl, den moderne indretning eller de landlige omgivelser er ikke til at sige. Men her er så populært, at stedets fire lokaler er til fest stort set hver weekend.

Foto: UnniFoto. Aftenstemning i laden.

Foto: UnniFoto. Aftenstemning i laden.

1. LADEN 
Den gamle korn- og maskinlade med originale ydervægge og bjælker fra 1877 er et overflødighedshorn af rustik skønhed. Laden kan rumme op til 250 spisende gæster og er derfor anvendeligt til det helt store bryllup uden begrænsninger. Det imponerende rum med det højthævede loft efterlader et næsten majestætisk indtryk. Laden er Sonnerupgaards absolutte perle og stedets helt store attraktion - et must for brudeparret, der ønsker en stor og prægtig fest!

Foto: Asger Møllsøe. Hovedbygningen i ægte herregårdsstil.

Foto: Asger Møllsøe. Hovedbygningen i ægte herregårdsstil.

2. HOVEDBYGNINGEN
I hovedbygningen udlejes et festlokale i ægte herregårdsstil med plads til 70 spisende gæster. Lokalets opdeling i mindre rum giver plads til en hyggelig fest med snak i sofagrupper og hjørner rundt omkring. Ideelt til det mindre selskab med behov for intim og rolig stemning.

Foto: Jonas Schmidt. Til det intime bryllup med de nærmeste.

Foto: Jonas Schmidt. Til det intime bryllup med de nærmeste.

3. KAVALERFLØJEN
I Kavalerfløjens lokale er der plads til 30 spisende gæster. Rummet er indrettet som en dagligstue, hvilket skaber en intim og hjemlig atmosfære. Fortællingen lyder, at godsets ansatte i gamle dage anvendte rummet som opholdsstue, mens de selv boede på førstesalen. I dag er der kommet nyt og moderne interiør, men væggene stammer stadig fra dengang godset var i brug.

Foto: UnniFoto

Foto: UnniFoto

4. FESTFLØJEN
Festfløjen er godsets andet store lokale med plads til 100 spisende gæster. Lokalet, der før i tiden fungerede som hestestald, emmer af rå og rustik stemning med de store velbevarede vinduespartier fra dengang. Lokalet nyder stor popularitet, bl.a. fordi det kan deles op i to, så brudeparret dermed kan sikre samling på festen under henholdsvis middag og fest.

Det rustikke
ladebryllup trender

Rå vægge, store træsøjler og et hav af indretningsmuligheder: Ladebrylluppet har for alvor fundet vej til Danmark, som en oplagt mulighed for rustikke og originale rammer til den store dag.

Foto: Carolina Segre. Udendørsvielse en varm sommerdag.

Foto: Carolina Segre. Udendørsvielse en varm sommerdag.

Foto: Jonas Schmidt

Foto: Jonas Schmidt

Sonnerupgaard Gods blev første gang nævnt i historiebøgerne tilbage i 1300-tallet. Godset blev renoveret i 90’erne, og lokalerne blev opdateret med bl.a. moderne indretning og gulvvarme - dog uden at gå på kompromis med den særprægede godsstil. I 2015 overtog den nuværende godsejer Sonnerupgaard, og med et større fokus på sociale medier og markedsføring er det lykkes at få godset helt frem i rækken blandt populære bryllupslokationer.

”Lige nu er det rustikke look meget populært. Trenden med det rå ladebryllup stammer fra USA, hvor folk pynter deres egne lader til fest. Men det er jo de færreste herhjemme, der ejer deres egen gård med lade - derfor søger folk bl.a. mod os,” lyder forklaringen fra selskabskoordinator Signe Månsson.

Omgivet af landlig idyl,
grønne arealer og kornmarker

Foto: Jonas Schmidt. Elegant kulisse til vielsen.

Foto: Jonas Schmidt. Elegant kulisse til vielsen.

Sonnerupgaard er et sted, der tilbyder ro og natur i lange baner. Det er bl.a. en af årsagerne til, at stedet tiltrækker mange københavnske par, forklarer Signe Månsson.

”Folk vil gerne være i omgivelser, som de ikke har adgang til i hverdagen.”

Det er måske særligt den direkte adgang til skøn, landlig natur fra stedets festlokaler, der gør oplevelsen til noget ekstraordinært. Mellem middag, taler, dans og drinks kan gæsterne nemlig trække luft på de grønne arealer, der er tilknyttet alle stedets lokaler. Fra Hovedbygningen kan man bevæge sig ud i en velholdt park, og det samme gælder for Kavalerfløjen, der tilmed giver adgang til en smuk sø. Festfløjen er indrammet med en have, mens Laden er omgivet af et stort græsareal og udsigt over markerne.

Foto: Steffen Haldrup. Den første dans i græsset.

Foto: Steffen Haldrup. Den første dans i græsset.

Sæt dit helt eget præg på festen

Sonnerupgaard arbejder ud fra tilgangen om, at I kan få præcis den fest, som I ønsker.
Vær kreativ og do-it-yourself eller få hjælp af stedets dygtige bryllupsplanlægger - det vælger I helt selv.

Foto: Jonas Schmidt. En kreativ og rollende minibar - perfekt til sommerfesten!

Foto: Jonas Schmidt. En kreativ og rollende minibar - perfekt til sommerfesten!

Hvis man er den kreative type, kan man med fordel stå for oppyntning og borddækning selv - uanset om det gælder udendørs sommerfest med farverige vimpler og drinksbar eller indendørs hyggestemning med et hav af lyskæder og blomsterdekorationer. 

Man kan også vælge at benytte Sonnerupgaards tilknyttede bryllupsplanlægger, som kan rådgive og hjælpe i processen. Borde, stole og service til borddækningen er inklusiv i lokalebookingen for alle lokaler.

Foto: Pernille Gotfredsen

Foto: Pernille Gotfredsen

Foto: Pernille Gotfredsen

Foto: Pernille Gotfredsen

Kontakt Sonnerupgaard Gods

Godsets centrale placering i Hvalsø mellem Roskilde og Holbæk giver
muligheder for at samles med familie og venner fra nær og fjern.
Godset tilbyder desuden overnatningsmuligheder, så man nemt kan tage bilen dertil.

 

Adresse:

Tølløsevej 53

4330 Hvalsø

 

Kontaktinformationer:

E-mail: info@sonnerupgaard.dk

Hjemmeside: Sonnerupgaard Gods

Mobil: +45 46 40 95 31

Sonnerupgaard blev interviewet af Something Blue i december 2019.

Del historien: 

Minder om

Andre bryllupslokationer som minder om denne

I nærheden

Andre bryllupslokationer som er i nærheden af denne lokation