Guide til det perfekte bryllupslokale

At vælge den helt rigtige bryllupslokation og dermed lokale kræver de rigtige overvejelser. Her finder I de vigtigste faktorer I skal tage stilling til ift. bryllupslokalet.
Snak med hinanden om forventningerne til lokalet og bryllupslokationen, for så bliver det langt nemmere at sortere ud i de mange hundrede bryllupsteder i hele Danmark. 

Fotos af Emma Bauso fra Pexels

Fotos af Emma Bauso fra Pexels

This or that?

Første del af øvelsen kalder vi for "This or that" så I tvinges til at prioritere den ene faktor frem for den anden. I vil opdage, at når I tager valg og dermed også fravælger noget andet, vil I med det samme kunne mærke i maven, om det føles rigtigt. Hvis ikke, så vælg om. 

Bryllupsdatoen

 

eller

bryllupslokationen?

Hvis I er fast besluttet på datoen, kan det være svært at finde den helt rigtige lokation - med mindre I er ude i rigtig god tid. Det vil sige 1-2 år før festen skal holdes. Hvis datoen til gengæld er fleksibel er mulighederne pludselig mange.

Ekstravagance

eller

Mange gæster?

Med mindre I har et uendeligt stort budget, så skal I finde den rette balance mellem den lækre bryllupsmenu og antallet af gæster. De fleste steder skal I regne med 1.200 kr. per gæst, når alt er taget med. Og så kan det blive dyrt at få alle med.

Landlig idyl

eller

Pulserende byliv?

Det er et spørgsmål om temperament. Det lyder så idyllisk at holde bryllup tæt på naturen, men der findes simpelthen så mange smukke steder i byen også. Så hvad vil I helst?

Helenekilde Badehotel

Nordsjælland - Tisvilde

Foto af Helenekilde Badehotel

Foto af Helenekilde Badehotel

Buffet

eller

Servering?

Er I til buffet eller servering? Det er noget hyggeligt ved at snakken både kan foregå ved bordet OG når man møder de mange forskellige gæster ved buffetten. Til gengæld kan det sætte en ekstra lækker stemning når tjenerne smyger sig mellem jeres gæster og besvarer spørgsmål om maden og serverer vinen. Buffet er naturligvis lidt billigere end servering, men til gengæld kan I få en masse hjælp til festen, når I har tjenere ansat. 

Tidlig vielse

eller

Sen vielse?

Dette handler ikke så meget om bryllupslokalet eller -lokationen. Men det handler om dagens plan. Hvis I vælger en tidlig vielse som f.eks. kl. 10 eller 11 i kirken så er der masser af tid i løbet af dagen til både reception og bryllupsfoto inden festen starter. Med en sen vielsen kan I går mere direkte til bords og derefter bryllupsfest. Det betyder samtidig også, at gæsterne har mere energi og dagen bliver mere intense. Det er selvfølgelig helt op til jer, hvad I går og drømmer om.  

Eget #bryllupshastag 

eller

Intet hashtag?

Det kan være en super sjov måde at samle alle billeder på fra jeres gæster, når de har mulighed for tilføje jeres unikke hashtag til billederne de deler. Men samtidig findes der også mange andre måder at dele billeder på. Google Photo, iCloud foto sharing eller noget helt tredje. Men et bryllupshashtag kan være en sjov lille gimmick. 

Rosenholm Slot

Østjylland - Hornslet

Foto af Rosenholm Slot

Foto af Rosenholm Slot

Hvad vurderer I højest?

Hvad hælder I mest til, når det kommer an på: 

Afstanden til bryllupslokalet?

Gåafstand er et must

i forhold til

2 timers kørsel er ikke noget problem

Turen fra vielsen til bryllupslokationen må gerne være lang, hvis det er den rigtige lokation. Men husk det tager tid fra selve bryllupsfesten. Dertil kommer, at I formegentlig også skal have taget billeder efter vielsen. Læg en fornuftig tidsplan.

Fuld forplejning fra bryllupslokalet?

"DIY bryllup"
Vi kan det hele selv!

i forhold til

Lad os få al den hjælp vi kan få!

De fleste lokationer tilbyder catering dvs. mad og drikkelse. Dertil kommer, at de også kan hjælpe med oppyntning, borddækning, servering, oprydning, ja nærmest alt. Overvej hvad I hælder mest til, og hvordan det eventuelt kan ramme jeres budget.

Varigheden på festlighederne? 

Reception
(4 timer)

i forhold ti

Fest hele natten
(15 timer)

Som oftest er et arrangement med en bagkant, f.eks. kl. 02. Sørg for at være afklaret med hinanden og lokationen ift. om I vil have forlænget “åbningstiden.” Det er lidt dyrere, men hvis festen er godt igang er det alle pengene værd.  

Hvad må det koste?

DKK 300 / kuvert

i forhold til

DKK 2.000 / kuvert

Prisen er ikke altafgørende for at I får det bryllup og den fest i gerne vil have. Hvis I er kreative kan I arrangere festen i baghaven med lånte pavillion-telte fra lokalforeningen eller gode venner. Alle kan tage deres egen ret med. Men i modsatte ende kan I også gå all-in på lækker 3 eller 5 retter menu, den bedste vin fra Frankrig og fuld forplejning og bartendere hele natten. Det vigtigste er sådan set bare, at I får snakket om det, og sætter jer nogle rammer for prisen. 

Mulighed for overnatning?

Gæsterne kan sove derhjemme

i forhold til

Alle skal kunne sove tæt ved lokationen

Der findes ikke noget bedre end at vågne op sammen med de mennesker man holder mest af, så hvis der er mulighed for at gæsterne kan sove i eller tæt på lokalet får I ekstra meget ud af jeres store dag.

Hvor “live” skal musikken være? 

Spotify er fin!

i forhold til

Live-musik hele dagen!

Musik skaber det mentale rum til jeres bryllup. Og mulighederne er heldigvis mange. Det kan være Spotify playlisten hele dagen, men selvfølgelig nøje planlagt. Det kan også være en god kombination af Spotify, live-band og DJ til de sene nattetimer. Uanset hvad, så husk at undersøge hvilke muligheder den enkelte lokation stiller til rådighed. Har de et anlæg (PA-anlæg) de kan stille til rådighed, eller skal I medbringe al lydudstyr selv? 

Gl. Brydegaard

Fyn - Haarby 

Foto af Gl. Brydegaard

Foto af Gl. Brydegaard

Andre læste også

Gratis guide

Ja mange tak, tryk her

Something Blue logo